読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

Premio Roma - Formaggio


ローマ商工会議所が主催するローマならびにラツィオ州のベスト・チーズを決める"Premio Roma"。5月末審査員として召集されて私は舞い上がりました。



熱狂的な審査員に囲まれながら、美しく、とてもやさしく穏やかな話し方のBarbara Stocchiの隣の席に案内されて思わず有頂天になってしまいました。彼女はレオネッサのアルバネートにある農家Stocchi Domenico家の女性です。彼女の熟成されたペコリーノ・ロマーノは一つ14kgもあります!しなやかな食感と香ばしい風味が力強い塩味と完璧なバランスで、美味し
さが口いっぱいに広がります。彼女のところは家族経営の農家で、飼育している150匹の羊たちをモンテ・カンビオの領内で自由に放牧しています。



惜しくも彼らのチーズは受賞を逃しましたが、彼女(そして思わず私を笑顔にさせてくれる彼女の笑い声)は間違いなく私の中で輝いています。

I was delighted to be asked to partake in a tasting and judging of a regional competition hosted by the Roman Chamber of Commerce to determine the "Premio Roma" for the best cheese in Rome and Lazio, in late May.



Surrounded by an enthusiastic panel of judges I was ecstatic to find myself seated to the lovely, and very soft-spoken Barbara Stocchi of Az. Agr. Stocchi Domenico of Albaneto di Leonessa. Her aged pecorino romano, weighing in at 14kg a pop (!), was a delicious explosion of fragrant flavors and supple texture, a wonderful balanced with the perfect amount of tangy saltiness. A family business, they raise 150 sheep that roam the territories of Monte Cambio.



Though they did not win the grand prize, she (and her infectious laugh) certainly win in my book.
| チーズ | 08:44 | - | -