読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

Orii del Lazio
今月開催された、第18回「オリイ・デル・ラツィオ-味の傑作」の審査員を頼まれて参加してきました。これは、オリーブオイルメーカー97社が参加するラツィオ州のエクストラバージンオリーブオイルの品評会で、様々な種類の中から選ばれた10種類のエクストラバージンオリーブオイルの試飲を行いました。



試飲はすべて、中身がわからないように行われました。とても特別なオイルの審査とあって、私は息の抜けない非常に緊迫した午後の時間を過ごしました。受賞者の発表は3月19日にローマのテンピオ・ディ・アドリアーノで行われました。

Unioncamere Lazio代表 ジャンカルロ・クレモネ−ジ、Unioncamereピエトロ・アバーテ他の皆様に代わり、わたくしからエクセレントなエクストラバージンオリーブオイルを生産している受賞者の皆様を祝福させていただきます。あなたたちは、ラツィオの誇りです。



This month, I was asked to partake in a panel of judges of journalists and olive oil experts for the XVIII Edition of "Orii del Lazio - Capolavori del Gusto" to select the best extra virgin olive oil in Lazio, of 97 submissions. Faced with ten selected extra virgin olive oils of varying cultivars, I spent an intense afternoon judging these very special products. The tastings were held blind, and the winners were announced at a ceremony on March 19th at Tempio di Adriano in Rome.



On behalf of Giancarlo Cremonesi, President of Unioncamere Lazio, Pietro Abate, Secretary General of Unioncamere Lazio and others, I congratulate the following winners for their excellent extra virgin olive oil. You make Lazio proud.

Best Light Fruity Extra Virgin Olive Oil - L'Isoletta Società Agricola
Best Medium Fruity Extra Virgin Olive Oil - Frantoio Appetito Luigi
Best Intense Fruity Extra Virgin Olive Oil - Quattrociocchi Valentina

Best DOP Sabina Light Fruity - Az. Agr. Magrini Luigi
Best DOP Sabina Medium Fruity - Az. Agr. Fagiolo di Laura e Antonella Fagiolo s.s.

Best DOP Canino Light Fruity - Az. Agr. De Parri Laura

Best DOP Tuscia Light Fruity - Az. Agr. Alessandra Boselli

Best DOP Colline Pontine Light Fruity - Oscar S.r.l.
Best DOP Colline Pontine Medium Fruity - L’Isoletta Società Agricola a r.l.
Best DOP Colline Pontine Intense Fruity - Az. Agr. Alfredo Cetrone

Best Organic Extra Virgin Olive Oil - Az. Agr. Biologica “Orsini”
| オリーブオイル | 00:51 | - | -
FoodEx Japan 2011
3月1日-3月4日まで開催されたフーデックスジャパン2011で、私たちのブースにお立ち寄りくださいました皆様にこころより御礼申し上げます。
Bio Gaudiano を皆様にご紹介できたことをとても光栄に思います。スタッフドオリーブにベッラディチェリニョーラ、アーティチョーク、セミドライドトマト、そしてエキストラバージンオリーブオイルなどプーリア特産のオーガニック製品の数々を、皆さんにお楽しみいただけたのではないかと思います。また来年もお会いできることを楽しみにしています。

西脇 清佳(OLiVO二子玉川ライズ店店長)
OLiVO Tokyu Rise Store Manager, Sayaka Nishiwaki



ティーナ・カンチェーミ(カンチェーミ・コーポレーション ローマ支社長)
Cancemi Corporation Rome Office President, Tina Cancemi

カルロ・ガウディアーノ(BioGaudianoセールスマネージャー)
Bio Gaudiano Sales Manager, Carlo Gaudiano


Thank you to everyone who stopped by our stand at FoodEx Japan 2011 from March 1st to March 4th. We were so honored to represent Bio Gaudiano and hope you enjoyed their organic Puglian specialties such as stuffed olives, Bella di Cerignola, artichokes, semi-dried tomatoes, and of course, extra virgin olive oil. We look forward to seeing you again next year!

-tc-
| イベント | 22:15 | comments(0) | -