読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

Ercole Olivario Part I


2011年3月21日から27日にかけて、Ercole Olivario(エルコール・オリヴァリオ)の第19回イタリア・エクストラ・ヴァージン・オリーブオイル品評会がペルージャ商工会議所とイタリア商工組合との協賛によって開かれました。ペルージャで催されたこの品評会への招待状をもらって、私は大喜びでした。イタリア全土17州から選ばれた350もの製造者の中から最終選考に残った92社に直に接する機会を与えていただいた事は、とても貴重な経験となりました。しかもこれらの卓越した品質のエキストラ・ヴァージン・オリーブオイルを試食できたのです。



会場には、馴染みの顔ぶれもあります。その中には愛しのアンジェラ・リブランディもいました。ご存じ「リブランディ・パスクアーレ社」は「FLOS OLEI 2011」で最優秀生産者賞に輝きました。アンジェラはいつでも優しくて、親切なんです。私たちのオリーブオイル専門店「OLiVO」が3月日本でオープンしたことを伝えたら、とても喜んでくれました。彼女のほかに、ラツィオの友人にも何人か会うことができましたし、新しい友人もできました。


Angela Librandi

今回特に印象的だった生産者の一つがサルディーニャのムルル・オンブレッタです。オリーブの木が800本程の比較的小規模の生産者です。非常にデリケートでエレガントな彼らオイルは、トンダ・ディ・カリアリとバルザーナそしてピッツェ・カロッガの3種のオリーブのブレンドオイルです。アーティチョークやチコリを思わせる優しい味わいです。蒸し魚やグリルしたパプリカなどとの相性は抜群だと思います。近い将来、サルディーニャ島を訪ねてフランコさんにまたお会いできることを楽しみにしています。

In collaboration with the Chamber of Commerce of Perugia and Italian Chamber of Commerce Unioncamere, Ercole Olivario hosted the XIX Edition of the selection of Italy's top extra virgin olive oil from March 21-27 2011. I was elated to accept their kind invitation to attend the event in Perugia which gave me the very precious opportunity to meet the 92 finalists (selected from over 350 participating olive mills, representing 17 Italian regions) and taste their exceptional extra virgin olive oils.



I saw a lot of familiar faces, including the lovely Angela Librandi of Librandi Pasquale. Not surprisingly, they were a finalist in the intense-fruity category. You will remember they won the "Olive Mill of the Year" award in the 2011 Flos Olei guidebook. Angela was sweet and kind as always, and very excited to hear that OLiVO opened on March 19th.


Franco Murru

I also said hi to some of our Lazio friends and made new ones as well. I was particularly impressed with one Sardinian mill, Murru Ombretta. . Extremely delicate and elegant, the olive oil (which is a blend of Tonda di Cagliari, Balzana, and Pizz'e Carroga) has a gentle flavor with hints of artichokes and chicory. A relatively small mill of 800 olive trees, their olive oil would pair perfectly with steamed fish or grilled peppers. I look forward to seeing Franco again for a visit to the island in the near future.
| オリーブオイル | 20:04 | - | -
Broccoletti in Piazza


アングィッラーラ・サバツィア恒例のブロッコレッティ広場の祭りは、悪天候のため今年は開催日が延期になりました。しかしそのおかげで私はブロッコレッティとペンネ、それにグリルソーセージとワインにありついて、おいしい午後を満喫できました。先週はとても寒かったのですが、良い天気に恵まれました。地産のワインをフスティスから好きなだけ注いで堪能しました。



The annual Broccoletti in Piazza sagra in Anguillara-Sabazia was postponed this year due to terrible weather. Luckily, this meant I was able to participate in a delicious afternoon of broccoletti and penne, grilled sausages, and wine last weekend when the weather, albeit cold, was beautiful. We also enjoyed local wine poured straight from fusti! 

| イベント | 20:00 | - | -
Flos Olei Point
おがげさまで今月より OLiVO はフロス・オレイ ポイントになりました。お問い合わせは本社または OLiVO ストアーまでご連絡下さい。皆様のご来店お待ちしております。

We are so pleased to share the news that we, at Cancemi Corporation, are now a Flos Olei Point. For queries and requests, please contact us as OLiVO.

| オリーブオイル | 18:47 | - | -