読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

Ercole Olivario Part III
私たちは車で、受賞セレモニーが行われる丘の上の町スポレートまで行きました。ここで第19回Ercole Olivarioが発表され、イタリアNO.1のエキストラ・ヴァージン・オリーブオイルが決定されるのです。セレモニーは、3月26日にスポレートのCaio Melisso(カイオ・メリッソ)劇場で開かれました。



審査委員長のジョルジョ・メンカローニとペルージャ商工会議所事務総長のマリオ・ペラに代わって、最終選考に残ったすべての皆様、そして下記の受賞者の皆様を心から祝福いたします。



We drove down to the hilltop town of Spoleto for the award ceremony of the XIX Edition of Ercole Olivario, and to determine Italy's best. The ceremony took place in the historic center theater, Caio Melisso on March 26th 2011. On behalf of Giorgio Mencaroni, President of the Selection Committee and Mario Pera, Secretary General of the Chamber of Commerce of Perugia, congratulations to all the finalists and especially the following winners:



Best Light Fruity Extra Virgin Olive Oil Soc. Agr. Ceraudo Roberto srl - Marina di Strongoli (KR) - CALABRIA

Best Light Fruity Extra Virgin Olive Oil DOP "Veneto Valpolicella” Cantina Sociale della Valpantena -Quinto di Valpantena (VR) - VENETO

Best Medium Fruity Extra Virgin Olive Oil Azienda Chisu Sandro - Orosei (NU) - SARDEGNA

Best Medium Fruity Extra Virgin Olive Oil DOP “Colline Pontine” dell’ Azienda Cetrone -Sonnino (LT) - LAZIO

Best Intense Fruity Extra Virgin Olive Oil Azienda Quattrociocchi Valentina - Alatri (FR) - LAZIO

Best Intense Fruity Extra Virgin Olive Oil DOP “Valli Trapanesi” dell’Az. Agr. Titone di Antonina Anna Titone Trapani - SICILIA

Special Award - Amphora Olearia - Soc. Agr. Forcella s.s. di Giovanni e Paolo Iannetti & C. Pescara ABRUZZO

Special Mention for Organic Extra Virgin Olive Oil Azienda Quattrociocchi Valentina - Alatri (FR) - LAZIO
| オリーブオイル | 20:07 | - | -
Ercole Olivario Part II
最終選考に残った92社の祝賀会もかねて、ディナーはペルージャの中心地にあるとても美しいパヴォーネ劇場で催されました。メニューはそれぞれのエキストラ・ヴァージン・オリーブオイルの相性を考えて構成され、さながら味の旅行を楽しむようでした。



前菜は、野菜とハーブの斬新なサラダでした。ニンジン、トマト、セロリ、ブドウ、クルトン、タイム、ルッコラが入っていました。そしてサルディーニャ産のライト・フルーティーなエキストラ・ヴァージン・オリーブオイルでマリネした豚肉のマリネです。このオイルに使われているオリーブはバルザーナです。



続いてコースの初めに登場したのは、熟成した羊のチーズとそら豆のリゾットです。この料理に合わせるのはウンブリア産のミディアム・フルーティーのオイルで、使うオリーブの品種はモライオーロ、フラントイオ、レッチーノです。おいしいオイルですが、熟成したチーズと合わせるには風味が強すぎる印象を持ちました。このオイルにはもう少し熟成の浅いチーズとの相性がいいと思います。



私たちのコースの2品目は肉厚のアーティチョークのスープとひよこ豆とタラの詰め物をしたラヴィオリです。この料理に合わせるのは、バジリカータ産のミディアム・フルーティーのオイルです。オリーブの品種はマイアティカです。ラヴィオリとの相性は完璧で、とてもおいしかったです。



メイン料理は仔牛のフィレに、フェンネルとオリーブ、オレンジピールの温かいサラダです。こちらにはシシリア・トラパーニ産のDOPオイルを組み合わせました。原料のオリーブはノチェラーラ・ディ・ベリーチェです。インテンス・フルーティーのこのオイルは、非常にはっきりとしたグリーントマトを思わせる風味があります。



さてデザートです。イチゴとクリームのおいしいアーモンドクランブルです。もちろんデザートにも、とってもスペシャルなオリーブオイルがペアリングです。リグーリア産のライト・フルーティーオイルです。原料のオリーブはタジャスカです。



この魅惑的な夜は来るべく受賞セレモニーセレモニーへの期待と興奮で大いに盛り上がりました。

Dinner, where we toasted to the 92 finalists, was held at the stunning Teatro Pavone in the center of Perugia. The menu was created so we could enjoy a journey of flavors through the pairings of extra virgin olive oil...



For an appetizer, we had an ambitious salad of vegetables and herbs (carrots, tomato, celery, grapes, croutons, thyme, rucola) and pork marinated in a light-fruity extra olive oil from Sardegna (variety: balzana).



Our first course was a risotto with aged pecorino cheese and fava beans, paired with a medium-fruity extra virgin olive oil blend from Umbria (variety: moraiolo, frantoio, leccino). The olive oil was delicious but I felt the strong cheese flavor was a little overpowering. Perhaps a less aged cheese would have paired well with this oil.

Our second course was a thick artichoke soup with ravioli stuffed with chickpeas and codfish. With this dish, we paired a medium-fruity olive oil from Basilicata (variety: maiatica). This dish was excellent and the olive oil complimented the ravioli perfectly.



Our main course was a veal fillet with a warm salad of fennel, olives, and orange rind. We paired an intense-fruity Sicilian DOP extra virgin olive oil from Trapani(variety: nocellara di belice) which had a very definite aroma of green tomatoes.

For dessert, we had a delicious almond crumble' with cream and strawberries. Even with dessert, a very special olive oil was paired: a light-fruity oil from Liguria (variety: taggiasca).

It was a magical evening filled with wonderful conversation and excitement for the following day: the award ceremony
| オリーブオイル | 20:05 | - | -