読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

Frantoio Bonamini


私の土曜の朝はTestaccioの市場に出かけることから始まります。食料品を購入するのはもちろん、素晴らしく新鮮な“旬のもの”に出会うためです。厳選されたトマト、愛おしく扱われたパプリカ、ルッコラの香り、どれもが私に純粋な喜びを与えてくれます。
そして必ず立ち寄るのがパン屋さんのDa Passi。ここで"tartaruga"と呼ばれるパンを1、2個と焼き立ての手作りパンを購入します。さらに、新鮮な水牛のモッツァレラとプロシ
ュートも外せません。私のランチはもうすでに出来上がっています!



家に戻って、BonaminiのエキストラヴァージンオリーブオイルValpolicella Veneto DOPが目に入りました(このオイルはFlos Olei 2011でDOP/IGP・ライトフルーティー部門で最高の評価を受けました)。まろやかなアロマとフルーティーなヒント、そして力強い辛みが完璧に融合しています。クリアな黄金色のこのオイルをカプレーゼにかけて、夏の主役、冷えたペローニビールをポンッ!と開ければ、至福のランチタイムを堪能できます。



My typical Saturday morning consists of a trip to the Testaccio market, shopping for groceries and finding delight in wonderful, fresh, seasonal produce. A carefully selected tomato, a lovingly handled pepper, a whiff of rucola, it's all pure joy to me. I also always stop by Da Passi bakery for a "tartaruga" or two, and still-warm casareccio bread. A third stop for fresh buffalo mozzarella and prosciutto, and my lunch has practically cooked for itself!



Back home, I was delighted to find that Bonamini's extra virgin olive oil Valpolicella Veneto DOP (which won the category of Best Extra Virgin Olive Oil PDO/PGI Light Fruity in Marco Oreggia's Flos Olei 2011) is a perfect blend of rotund aroma, fruity hints, and strong in bitterness.



I dribbled this limpid golden yellow olive oil on my caprese salad, a summer staple, popped open a chilled Peroni beer, and basked in the quite lunch hour of pure bliss.
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