読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

2012 Ercole Olivario 20th Edition Part 2
第20回のエルコール・オリヴァリオはウンブリア州スポレートにあるテアトロ・ヌーヴォで開催されました。
ステージにはペルージャ商工会議所の総裁でエルコーレ・オリヴァリオ組織委員長のジョルジョ・マンカローニ、スポレート市長のダニエーレ・ベネデッティ、コロンバ・モニエロ上院議員、アナニタ・フィオローニ上院議員、ウンブリア農業評議員のフェランダ・ケッチーニ、オリーブオイル生産者組合総裁のエリア・フィオリーロ、イタリア・オリーブ協会会長のマッシモ・ガルガーノ、ナショナル・イタリア・オリーブオイル協会会長のジェナーロ・シッコロそしてウニオンカメーレ総裁のフェルッチョ・ダルダネーロが並んでいます。



ここでも再び、ディスカッションが“イタリア製”についての話題に集中しました。そして世界におけるイタリア産オリーブオイルの品質を保持するためには、製品はもちろん、宣伝、普及の仕方についても基準が必要であることが議論されました。ラべリングや規則的な検査、“着色”の規制(鮮やかな緑色を出すために製造工程でクロロフィルを加える“グリーニング”がしばしば行われています)の重要性ならびに、オリーブオイル以外のオイルのブレンドやイタリア以外のオリーブオイルとのブレンドなどの問題についても話し合われました。これらはすべて今日のイタリアオリーブオイル界が直面している問題なのです。

こうした関心の高まりの中で、今年度のエルコール・オリヴァリオのファイナリストそして受賞者が評価されたことは感動的でした。このテアトロ・ヌオーヴォのオリーブオイル一本一本が行き届いた管理や細心の注意の賜物なのです。この日は真の意味で最高品質のイタリア産エクストラ・バージン・オリーブオイルが何たるかを示したのです。



あらためてすべてのファイナリストと受賞者のみなさんにおめでとうを言わせて下さい!
エルコール・オリヴァリオの受賞者リストは下記のウェブサイトに掲載されています。
 http://www.ercoleolivario.net/ver_ing_default.asp

そして最後に一言、パオラ・オルシーニは今回DOPベスト・ミディアム・フルーティー・オリーブオイルだけでなくベスト・オーガニック・オリーブオイルにも選ばれました。その優れたオイルを作り出す素晴らしい家族と、ラツィオの誇りがその栄誉を受賞したのです!



Paola Orsini

The award ceremony for the 20th edition of Ercole Olivario was held at in Spoleto, Umbria.
On stage were Giorgio Mencaroni, President of Perugia Chamber of Commerce and committee head of Ercole Olivario, Daniele Benedetti, Mayor of Spoleto, Senator Colomba Mongiello, Senator Annarita Fioroni, Fernanda Cecchini,
Agriculture Councillor for Umbria, Elia Fiorillo, President of Association of olive oil producers, Massimo Gargano, President of Italian Olive Association, Gennaro Sicolo, President of the national Italian olive oil association, and Ferruccio Dardanello, President of Unioncamere.

The topic of discussion and point of concern, again, was the "italianità" or "italian-ity" and the need to standardize the production, commercialization, and distribution of olive oil in the world to maintain a high standard of quality and excellence. The importance of labeling, routine checks and controls of "inverdimento" ("greening", a process by which chlorophyll is added to oil to make it appear a bright green color), blending of different oils from different parts of the world. These were all concerns that the Italian olive oil world is facing today. 

It was especially poignant to recognize all the finalists and especially the winners of Ercole Olivario award this year, in the midst of these concerns.  The care, attention, and work behind the production of every single olive oil
represented at Teatro Nuovo that day was truly a representation of the highest quality of Italian extra virgin olive oil.


Marco Oreggia (left) and Marco Viola (right)

Congratulations once again to all finalists and winners!
The complete list is posted on the Ercole Olivario website: http://www.ercoleolivario.net/ver_ing_default.asp

A special mention to Paola Orsini, who not only won Best Medium Fruity DOP but also, Best Organic Olive Oil! A well deserved recognition for a fantastic family making wonderful oil and representing Lazio with pride!
| イベント | 17:04 | - | -