読者の皆様  "Delicious Space" (美味しい空間)へ、ようこそ。ここでは、イタリアローマの食と旅に関する出来事、素晴らしいワインとの出会い、新しい発見や喜び、その他さんさんと太陽の輝くローマでの様々な出来事など最新情報を皆様に発信していきたいと思います。
また、2015年11月からはOLiVO & La Cantina Cancemi スタッフの最新情報やオリーブオイルソムリエスタッフのオリーブオイルについての話、ワインソムリエスタッフのワインについて語りたい事なども発信していきます。
"Delicious Space" とは、決まった場所ではありません。どこでもいいのです。大好きなおばあちゃん家の台所、いつも行くスーパーの通路、深夜の図書館で猛勉強中に一息入れる際のおやつ、思いがけない不意なキス、薫り高い朝のコーヒー、など。私にとって"Delicious Space" とは、食を通して自分に喜びや感動を与えてくれる空間です。そんな瞬間をこのページを通して、「食の路」を皆様と一緒に旅することを楽しみにしております。
- CANCEMI CORPORATION-
live. love. OLiVO.


Readers:
It gives me great pleasure to welcome you to this blog, a "delicious space" where I look forward to sharing tales of food and travel adventures, romances with wine, new discoveries and delights, and everything else under this splendid Roman sun.
A "delicious space" may be anywhere; your grandmother's kitchen, a supermarket aisle, a midnight snack in the college library, a stolen kiss, a freshly brewed pot of coffee. To me, a "delicious space" is anyplace where a meal evokes an emotion that brings joy and excitement. I hope to share these moments with you through this blog and invite you to join me as I navigate the glorious culinary paths of my life.
- tc -
live. love. OLiVO.

クアットロチョッキ社のオリーブ畑


先日ラツィオ州、ローマの南に位置するクアットロチョッキ社のオリーブ畑で2012年秋の収穫祭にローマ支社長ティーナ・カンチェーミが招待されました。
クアットロチョッキ社といえばFLOS OLEI 2013年でインテンスフルーティ部門世界一に選ばれたイトラーナ種のオリーブオイル、もちろんオーガニックファーミング。
その日は身内だけのミニ収穫祭。クワトロチョッキ社の社長自らBBQの準備。
収穫で折れた枝を集め、パンを焼き、大胆にもタンクから直接搾り立てをかけて恒例のフェトゥンタを披露してくれました。











2012年のノベッロオリーブオイルは、バナナや白いりんごの風味溢れるアロマ。初めて目にするくらいの明るい緑色、レタスや豆、セージ、オレガノの風味でバランスのとれた味わいでした。
la cancemi cancemiではこの時期にしか味わえないノベッロを12月中旬まで7種類ご用意する予定です。どれも個性のあるオリーブオイルですのでお楽しみに。



Rome Office Presdient, Tina Cancemi, visited Americo Quattrociocchi's mill to lend a hand and participate in this year's "bruschettata". She enjoyed a beautiful Fall day with friends and family, tasting freshly made extra virgin olive oil fettunta. The 2012 novello olive oil is a gorgeous bright green with an intense fruity aroma of banana and white apple, a flavor leaving notes of lettuce, beans, and herbs such as sage and oregano. A mere few days later, the same oil was air freighted to Japan and this month, this exceptional and rare treat can be enjoyed at La Cantina Cancemi - we look forward to seeing you there!
| オリーブオイル | 11:19 | - | -